Ronde van Zutphen | ETP Zutphen

datum: woensdag 2 augustus 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Ronde van Zutphen | ETP Zutphen

De ronde van Zutphen wordt al jaren georganiseerd door onze vereniging in de maand augustus midden door de stad van Zutphen. De ronde van Zutphen is een wedstrijd die georganiseerd wordt onder auspiciën van de KNWU. De inschrijvingen vindt altijd plaats via de site van de KNWU.
Veel wielerliefhebbers in de regio Zutphen, maar ook van ver daarbuiten, houden standaard de eerste woensdag in augustus vrij. Dan staat namelijk traditiegetrouw de Ronde van Zutphen op het programma.
In 2017 vindt de ronde van Zutphen plaats op woensdag 2 augustus.
Wat de Ronde van Zutphen zo speciaal maakt is het bekende, volgens sommigen zelfs beruchte, parcours. De ronde loopt dwars door de stad van Zutphen, waar geen enkele meter gemakkelijk loopt. De vele bochten, het vals plat en de klinkers zorgen elk jaar voor een waar spektakel in Zutphen. Het zware parcours veroorzaakt vaak een grote schifting in het peloton waardoor er een open strijdt ontstaat. Een open strijdt die vaak wordt gewonnen door de sterkste. Dat maakt de Ronde van Zutphen een geweldig koers om te rijden en om als toeschouwer vanuit de terrassen te bekijken.
Het volledige programma is als volgt:
18:00 – 19.30 uur (B)-Amateurs/Sportklasse/Junioren/Nieuwelingen 50 km
19:30 – 21.30 uur Elite-Mannen/Beloften 80 km
NB: de starttijden zijn richttijden die op de dag zelf nog enigszins kunnen afwijken.
Permanence: Nabij Jurywagen
Kleedkamer: Sportspalace, Stravinksystraat 4 te Zutphen.

bron: https://www.facebook.com/events/1184866238288704/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Brummen | 112 alarmeringen Brummen | Goedkoop Tanken in Brummen | Supermarkten in Brummen | Weerbericht Brummen