Zutphen Hanzestad tijdens het IJsselfestival | Zutphen

datum: zaterdag 1 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Zutphen Hanzestad tijdens het IJsselfestival | Zutphen

2017 is het jaar dat vele Hanzesteden in Nederland zich presenteren in het kader van de Internationale Hanzedagen die in Kampen gehouden worden . Het IJsselfestival editie 2017 zal daarom een zeer speciale editie worden met een Hanzestad stempel. Tijdens het IJsselfestival 2017 zal het thema Zutphen Hanzestad zijn. Vele presentaties van typisch Zutphense handelsvormen zullen zowel buiten als binnen in diverse gebouwen te bewonderen zijn. Kooplieden, ambachten, markten, transport van hout over de Berkel, De IJssel als waterweg, maar ook de rechtspraak zullen herleven.

Daarnaast is het IJsselfestival voor het gehele gezin. Van jong tot oud. Er is een heus piratendorp voor de allerkleinsten en voor de oudere bezoeker zijn er shantykoren, maritieme en oude ambachten e.d.

De Koninklijke Marine komt wederom met hun Road en Vlootshow bestaande uit een heuse zeesleper en een klimwand naar Zutphen. Inmiddels zijn we ook weer bezig met vereniging Oude Glorie om een 60tigtal klassieke motorboten naar Zutphen te halen. Sommige zijn bijna 100 jaar oud.

Het IJsselfestival wordt georganiseerd langs de IJsselkade en in een gedeelte van de Zutphense binnenstad.
LET OP: Op zaterdagmiddag 1 juli kan men alvast de Road en Vlootshow van de Marine aan de IJsselkade bezoeken. Op Zondag is het grote evenement van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Voor meer info zie:
http://www.hetijsselfestival.nl

Voor het huren van een kraam kunt u zich melden bij:
ijsselfestival@gmail.com

bron: https://www.facebook.com/events/1327070824024502/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Brummen | 112 alarmeringen Brummen | Goedkoop Tanken in Brummen | Supermarkten in Brummen | Weerbericht Brummen